Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Ομελέτα με ρόκα και νιφάδες βρώμης

Μία γρήγορη και γευστική συνταγή  . Σερβίρει  2 άτομα


Υλικά:
  • 2 αυγά
  • 1-2 κουταλιές βρώμης (κουάκερ)
  • μισή κουταλιά κορν φλάουερ ή σιμιγδάλι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 φέτα τυρί για τοστ 10%
  • αλάτι, λευκό πιπέρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά μεταξύ τους και ρίχουμε τη βρώμη και το κονρ φλάουερ. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ψιλοκόβουμε τη ρόκα, τη ντομάτα και το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του αυγού και ανακατεύουμε μια φορά για να αναμειχθεί με τα λαχανικά. Κόβουμε το τυρί σε κομματάκια και το ρίχνουμε από πάνω. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ψηθεί η ομελέτα.

Tip: Η ομελέτα θα ψηθεί πιο γρήγορα αν σκεπάσουμε το τηγάνι με καπάκι. Ανακινούμε που και που την ομελέτα στο τηγάνι για να μη μας κολλήσει.

Θρεπτική αξία

1 μερίδα (μισή ομελέτα) δίνει
340 Θερμίδες
15 γρ Πρωτεΐνης
24 γρ Λίπους
15 γρ Υδατάνθρακες



Συνταγή-Θρεπτική ανάλυση
Ιωάννα Γ. Παπαγιαννοπούλου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Μαγειρέματα Light   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP